Världens första riktigt globala blockchainfond övertecknad, når över målet på $100mTrue Global Ventures kommer investera i aktier i blockchainbolag som drivs av serieentreprenörer

SINGAPORE - Media OutReach - 1 September 2021 - True Global Ventures (TGV) annonserar stängningen av sin fond True Global Ventures 4 Plus (TGV 4 Plus) Fund på över 100 million USD, dedikerad till blockchainbolag främst i sena serie B och C-rundor. Fondens fyra investeringskommitéer fokuserar fyra vertikaler: underhållning (NFT), infrastruktur, fintech, dataanalys & artificiell intelligens (AI). 

Det USA-baserade undersökningsföretaget Grand View Research estimerar att den globala marknaden för blockchainteknik kommer växa med drygt 80% i årstakt och nå $394 miljarder under 2028. En stor del av tillväxten kommer från non-fungible tokens (NFT) samt från finansiella institutioner som kommer driftsätta blockchainbaserade lösningar, som t ex, digitala identiteter och e-valutor.

 

TGV 4 Plus grundades av 40 partners som själva investerat 27% av fonden. Övriga investerare består av allt från entreprenörer till institutionella investerare, varav flera med saminvesteringsrättigheter i framtida kapitalanskaffningsrundor.

 

Sverige är väl representerat i TGV med bl a Anders Larsson (Grundare av Netlight Consulting), Dusan Stojanovic (årets affärsängel i Europa  2013) samt de professionella  ängel investerarna  Henrik von Schoultz och Fredrik Adolfsson som partners. Bland andra utländska partners märks bl a Greg Kidd, tidig investerare i Twitter och Square.

 

Fram tills idag har fonden investerat i fem bolag, inklusive ett som redan blivit en Unicorns inom NFT-er. Med TGV 4 Plus som investerare har dessa bolag haft stora värdeökningar och kommersiella framgångar de senaste månaderna:

1.      Animoca Brands: Unicorn som är global marknadsledare inom "Play-to-Earn" blockchain gaming och NFT-er.

2.      Forge Global: Global marknadsledare vad gäller andrahandshandel med onoterade aktier.

3.      The Sandbox: Global marknadsledare inom metaverse för spel.

4.      Canada Computational Unlimited Inc.: Bitcoin mining med 100% grön el.

5.      QuantumRock: AI asset management marknadsledare.

 

Jakob Thureson, Investment Management Thureda Gruppen AB samt limited partner i TGV4 Plus sa, "Vi är imponerade av kvalitén på de affärer som True Global Ventures gör – ofta med erfarna teams och startups. Det ger oss en unik möjlighet att investera i företag som vi inte skulle kunna investera i själva. Vi tror också att det ger oss mycket hög avkastning på vår investering."

 

Eftersom TGV's partners själva är serieentreprenörer kan deras erfarenheter hjälpa portföljbolagen att accelerera tillväxten via globala nätverk, promota investeringar och koppla ihop bolagen med VC-bolag, långivare och Private Equitybolag och på så sätt tillföra mycket erfarenhet från företagsköp och exitprocesser.

 

TGV har hållit 56 evenemang de senaste fem åren. Dessa evenemang används för att låta portföljbolagen visa upp sig, skapa affärer och diskutera investeringsmöjligheter med ledande techentreprenörer och investerare. Besök TGV4s webb för mer info om nästa globala konferens September 16, 2021 där den senaste utvecklingen inom Blockchain och speciellt NFT-er diskuteras.

 

"TGV har visat att de verkligen kan addera värde till portföljbolagen genom internationella  kundintroduktioner. De kan också hjälpa till med kommande finansieringsrundor och exit" säger Pascal Chevalier, Chairman Reworld Media och limited partner i TGV4 Plus.

 

发行人全权负责对本公告的内容
Om True Global Ventures
Om True Global Ventures

True Global Ventures 4 Plus (TGV 4 Plus) (https://www.tgv4plus.com/) är en global Venture Capital firma, reglerad i Singapore, byggd av en grupp mycket erfarna entreprenörer med lång erfarenhet från att investera sina egna pengar tillsammans med partners i projekt drivna av serientreprenörer i både tidiga och sena faser. TGV 4 Plus investerar i aktier i fyra huvudsakliga vertikaler: underhållning (NFT-er), infrastruktur, fintech, dataanalys & artificiell intelligens (AI) och i företag som använder den senaste teknologin inklusive Blockchain och Distributed Ledger Technology (DLT). Skapat av serieentreprenörer för serieentreprenörer - TGV 4 Plus Fund har närvaro i 20 städer runt om i världen, inklusive Singapore, Hong Kong, Taipei, Seoul, Dubai, Moskva, London, Stockholm, Paris, Warsawa, New York, San Francisco, Vancouver. True Global Ventures jobbar nära portföljbolagen för att accelerera tillväxt på nya marknader, hitta nya investerare och underlätta exit genom att dra nytta av 3000+ B2B relationer runt om i världen.

 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/true-global-ventures
Twitter: @TrueGlobalVCs

来源:

True Global Ventures

类别:

Business

发布于:

01 Sep 2021

过去的新闻稿

更多

立即联系 Media OutReach

立即联系我们