OctaFX menyokong Ideas Academy dalam melancarkan format baru bengkel 'celik kewangan' di tengah-tengah projek amal bulan RamadanKUALA LUMPUR, MALAYSIA - Media OutReach - 18 Julai 2023 - Semasa bulan Ramadan tahun ini, perkhidmatan pembrokeran antarabangsa OctaFX telah bekerjasama dengan Ideas Academy untuk memenuhi perkongsian pendirian mereka terhadap 'Pendidikan untuk Semua'. Selain menyediakan berpuluh-puluh pusat pembelajaran Malaysia dengan capaian kepada sistem pengurusan sekolah, platform pembelajaran "gamified" dan Google untuk Pendidikan, format bengkel baru dan menarik telah muncul. Iaitu, kelas 'celik kewangan' dalam talian yang disusun oleh pakar pelaburan terkemuka OctaFX, Gero Azrul.

384562-octa.jpg.jpeg


Sebagai salah satu penaja projek amal, OctaFXtelah sekali lagi membantu Ideas Academy dalam membekalkan pusat pendidikan di seluruh Malaysia dengan sumber IT yang kompleks. Proses membekalkan kelengkapan ini masih berjalan—melangkaui Ramadan tahun ini. Sebelum ini, OctaFX turut menaja yuran peperiksaan kurikulum Cambridge IGCSE untuk pelajar Malaysia di bawah jagaan Ideas Academy.

Semasa merangka kerjasama mereka dengan OctaFX, Ideas Academy mengemukakan konsep baru: sebagai sebahagian daripada inisiatif keseluruhan, pakar pendidikan yang berpangkalan di Malaysia mencipta laluan pembelajaran dalam talian ke arah 'celik kewangan'. Ideas Academy merancang untuk menghasilkan video pendek semasa sesi di Ideas Academy dan, dengan bantuan komuniti perdagangan dan pelaburan, mencipta laluan pembelajaran "gamified" di RIAPlay.com. Dari awal-awal lagi, akan wujud pendekatan demokratik dan telus sedang berjalan, memandangkan modul ini direka bentuk untuk dikongsi dengan semua pusat pembelajaran di Malaysia.

Dalam kesempatan tersebut, kandungan pertama sudah pun dihasilkan dan akan tersedia tidak lama lagi. Berlatarbelakangkan sambutan Ramadan tahun ini, penceramah webinar dan pakar kewangan OctaFX, Gero Azrul, telah mengadakan bengkel mengenai 'celik kewangan' untuk pelajar Ideas Academy. Bengkel ini telah difilemkan dengan tujuan mencipta dan mengembangkan katalog pembelajaran dalam talian mengenai 'celik kewangan' untuk disertakan dalam program pendidikan di RIAPlay.com.

Wakil Ideas Academy mengucapkan terima kasih kepada Gero Azrul dan OctaFX atas kerjasama yang menarik dan memberi inspirasi dan menyatakan hasrat untuk mengembangkan tawaran dalam talian pendidikan ini selanjutnya.

Ideas Academy merupakan projek pendidikan inovatif berpangkalan di Kuala Lumpur yang menyediakan pendidikan maya berkualiti tinggi dan mampu milik digabungkan dengan kelas fizikal—tertumpu kepada IT, pengekodan, celik kewangan dan banyak lagi. Pada bulan Ramadan yang lalu, kerjasama amal di antara OctaFX dan Ideas Academy terdiri daripada meneruskan pendigitalan 1,012 pusat pembelajaran untuk pelarian dan pelajar kurang bernasib baik di Malaysia untuk membantu memajukan pendidikan mereka.

Sebagai catatan sampingan penting: untuk memaksimumkan keberkesanan kerja amal ini, Ideas Academy telah berunding dengan Pesuruhjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu bagi Pelarian (UNHCR) dalam memilih pusat pembelajaran Malaysia yang paling memerlukan sokongan kami. Di mana selepas itu, OctaFX telah dipanggil untuk memberikan sokongan. Selepas itu—seperti yang dinyatakan di atas—Ideas Academy meneruskan dan menstrukturkan kekurangan kurikulum pusat tersebut, melengkapkan mereka dengan perisian baru yang penting—menyumbang kepada kemajuan akademik pelajar dan meningkatkan kualiti pendidikan mereka secara keseluruhan.Hashtag: #OctaFX

发行人全权负责对本公告的内容
Tentang OctaFX
Tentang OctaFX
adalah broker antarabangsa yang telah menyediakan perkhidmatan dagangan dalam talian di seluruh dunia sejak 2011. Syarikat terlibat dalam rangkaian inisiatif amal dan kemanusiaan yang komprehensif, termasuk penambahbaikan infrastruktur pendidikan dan projek bantuan notis pendek yang menyokong komuniti tempatan.

来源:

OctaFX

类别:

Business

发布于:

18 Jul 2023

过去的新闻稿

更多

联系 Media OutReach Newswire

立即联系我们