OctaFX dan Great Vision bekerjasama untuk memberikan elaun pelajar selama setahun di MalaysiaOctaFX dan Persatuan Kebajikan Great Vision bekerjasama semasa bulan Ramadan untuk memberikan kepada enam orang pelajar elaun yang sangat diperlukan untuk dua belas bulan akan datang.

KUALA LUMPUR, MALAYSIA - Media OutReach - 1 Julai 2022 - Broker global OctaFX dan Persatuan Kebajikan Great Vision, sebuah pertubuhan bukan kerajaan bersaudara Great Heart, telah bekerjasama pada bulan Ramadan ini untuk menyediakan elaun selama dua belas bulan kepada enam pelajar yang mengikuti pengajian ijazah berbeza di universiti Malaysia.

OctaFX.jpg

Keputusan OctaFX untuk menyokong Program Didik-Kasih EduCare sebagai sebahagian daripada kempen kebajikan tahunannya pada bulan Ramadan dipandu oleh keyakinan mendalam broker ini bahawa pendidikan boleh mengubah kehidupan menjadi lebih baik. Menurut bekas Menteri Pendidikan Malaysia, Dr Maszlee Malik, lebih sejuta kanak-kanak Malaysia—kebanyakannya daripada keluarga miskin—tidak bersekolah. Sangat sedikit yang mempunyai pilihan untuk mendapatkan pendidikan tinggi. Mereka yang berjaya memasuki universiti berdepan satu lagi kesukaran, termasuk kos sara hidup yang lebih tinggi di kawasan bandar dan perbelanjaan pendidikan tambahan..

Program kebajikan ini bertujuan untuk menyediakan elaun bulanan kepada pelajar yang kurang berkemampuan bagi membantu mereka membeli bahan pendidikan dan peranti teknikal yang membantu mereka dalam pelajaran. Enam pelajar yang ditaja oleh OctaFX mengikuti pelbagai ijazah, seperti Seni dalam Reka Bentuk Grafik, Kewangan, Perniagaan, IT dan banyak lagi.

'Kami teruja dengan kerjasama bersama OctaFX ini. Sepanjang dua belas bulan akan datang, enam pelajar Malaysia akan menerima elaun untuk menampung keperluan terpenting mereka. Selain itu, program kami juga bertujuan untuk memberi inspirasi kepada pelajar yang mengambil bahagian untuk berkhidmat kembali kepada masyarakat melalui penglibatan dalam pelbagai aktiviti kebajikan,' kata Yuen Juin Hoe, pengarah urusan Great Vision.

'Program Didik-Kasih EduCare sepadan dengan pendekatan jangka masa panjang kami untuk menyokong inisiatif kebajikan tempatan yang menyumbang kepada kehidupan yang lebih makmur dan mampan kepada individu dan masyarakat. Kami berterima kasih kepada Great Vision atas peluang ini dalam menjadikan perjalanan pendidikan enam pelajar di Malaysia ini lebih menyeronokkan,' kata pejabat media OctaFX.

Melanjutkan pendidikan adalah salah satu keutamaan OctaFX. Untuk mewujudkan perkara tersebut, broker ini telah bekerjasama dengan Yayasan JDC dalam menyediakan belanjawan untuk peralatan mengajar di Pakistan. OctaFX juga menyediakan lapan sudut bacaan untuk kanak-kanak di beberapa lokasi di Nigeria bersama-sama dengan pertubuhan Keeping It Real (KIR). Di India, ia menyokong pembinaan pusat pembangunan kemahiran dengan kapasiti 1,100 penerima dengan kerjasama Pertubuhan Hemkunt.

Selaras dengan matlamat pendidikan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, OctaFX berharap untuk terlibat dalam sokongan bermakna terhadap inisiatif pendidikan tempatan dengan lebih kerap dalam masa terdekat.

发行人全权负责对本公告的内容
Tentang OctaFX
Tentang OctaFX
adalah sebuah broker global yang menyediakan perkhidmatan perdagangan dalam talian sejak 2011. OctaFX menawarkan segala-galanya yang seseorang perlukan untuk mencapai matlamat pelaburan mereka, menyediakan syarat hebat yang telah digunakan oleh 7.5 juta pelanggan di seluruh dunia.

Syarikat ini terlibat dalam rangkaian kebajikan dan inisiatif kemanusiaan yang komprehensif, termasuk mempertingkatkan infrastruktur pendidikan, projek bantuan notis pendek, menyokong komuniti setempat dan perusahaan kecil hingga sederhana.

#OctaFX
Tentang Persatuan Kebajikan Great Vision
Persatuan Kebajikan Great Vision adalah sebuah persatuan kebajikan sukarela tidak berkeuntungan yang berpangkalan di Malaysia yang menekankan tentang peranan penting yang dimainkan oleh pendidikan dan kesedaran dalam mentransformasikan masyarakat kita. Projeknya bertumpu kepada mengurangkan beban kewangan keluarga yang kurang berkemampuan dan pelajar pengajian tinggi. Ketahui lebih lanjut di .

#PersatuanKebajikanGreatVision
来源:

OctaFX

类别:

Finance

阅读:

English

发布于:

01 Jul 2022

过去的新闻稿

更多

立即联系 Media OutReach

立即联系我们